2010. november 30., kedd

Alföldi gombócleves

Hideg napokon jól esik a meleg étel. Hogy készül a burgonyagombóc leves? Füstölt szalonnán hagymát párolunk, adunk hozzá karikára vágott répát,zöldséget,zellert,pirospaprikát,petrezselyem zöldet, sót, kevés vízben pároljuk.Közben meghámozunk 1kg burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. A főzővizet a leveshez adjuk, a burgonyát kihűlés után összetörjük, majd összekeverjük 25dkg liszttel és adunk hozzá  2 egész tojást. Laza tésztává gyúrjuk. Megfelezzük. Az egyik feléből gombócokat formázunk és a levesbe főzzük. Másik feléből serpenyőben kevés olajon pogácsákat sütünk. Fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk. Kiváló étel, könnyű,olcsó és nagyon finom. Próbáljátok ki! Jó étvágyat kívánok!

Keresés ebben a blogban